Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Free Εφραίμ

Γράφει o Μιχάλης Λεάνης
Δεν φταίει ο Εφραίμ. Ο Εφραίμης ήταν γκαντέμης. Κακιά στιγμή. Όλα έγιναν σύμφωνα με τας γραφάς και η λίμνη που εξαφανίστηκε ήταν θέλημα Κυρίου.
Περισσότερο με θαύμα μοιάζει παρά με άνομη πράξη. Free Εφραίμ. Αυτό απαιτεί η κοινή γνώμη.
Τώρα πόσες κοινές γνώμες υπάρχουν, ειλικρινά θα σας γελάσω. Κοινή γνώμη βασικά είναι αυτή που ακούγεται ή προβάλλεται από τα Μέσα, κανάλια, ραδιόφωνα, Τύπο και αυτή που κερδίζει τελικά.
Έξω ο Εφραίμ, γιατί είναι αμαρτία από τον Θεό όλων μας και όχι μόνο τον δικό του, χρονιάρες μέρες να τον τρώει το μαύρο σκοτάδι του κελιού. Εξω και ο Μάκαρος, παπαδοπαίδι και αυτός. Πολιτικός κρατούμενος στα Σκόπια που -εν αντιθέσει με εμάς- τον σεβάστηκαν και του παραχώρησαν πολιτικό άσυλο. Δεν είναι σκάνδαλο το Βατοπέδι. Τίποτα μεμπτό και παράνομο στην πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων. Κανένας ένοχος για το χρηματιστήριο. Για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ευτυχώς κανείς ένοχος, αφού δεν βρέθηκαν αποδείξεις.
Το σκάνδαλο Siemens ήταν προϊόν φαντασίας νοσηρών μυαλών, κυρίως δημοσιογράφων και άλλων παρατρεχάμενων. Η δε «μαύρη τρύπα» στην ΕΡΤ -μεγαλύτερη και από αυτή του όζοντος- που μοιραία την οδηγεί σε εξαφάνιση, οφειλόταν όπως όλα δείχνουν αποκλειστικά στην κλιματική απορρύθμιση του πλανήτη. Δηλαδή καθαρά οικολογικής φύσεως θέμα. Ουδένα φταίξιμο σε συμμορίες που έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Στο παραδικαστικό που βόλεψε τρανταχτά ονόματα, πρώτα στη μαρκίζα της δημόσιας ζωής, έφταιγε ένας χροντρός δικηγόρος και μία Μπουρμπούλια που βρέθηκε στη φυλακή.
Για τα στημένα και τη βρομιά του ποδοσφαίρου φταίχτες ο Μπέος και ο Τσακογιάννης. Και μην ξεχνάτε ότι για όλα έφταιγαν ο Τσοχατζόπουλος και οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί γενικά, αόριστα και αφηρημένα. Ονόματα δεν έχουν ούτε για το κουδούνι. Οι πολιτικοί που τα έφαγαν μαζί με εμάς και τον Πάγκαλο. Α, και το μπουρδέλο η Βουλή που αν καεί σωθήκαμε. Με το κάψιμο του Κοινοβουλίου καίγονται τα χρέη μας και το αμαρτωλό μας παρελθόν. Πλήρης εξαγνισμός.
Όλα αυτά μέχρι να ανασυνταχθούν όλοι αυτοί που τώρα χαίρονται σαν τον λύκο στην αντάρα να φτιάξουν τους νέους διαφανείς πολιτικούς, να τους στείλουν στη νέα Βουλή ώστε να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους στον αιώνα τον άπαντα. Η ανάθεση του έργου για την κατασκευή της νέας Βουλής πάλι στα χέρια τους θα έρθει. Και έτσι θα φτιάξουν και το μέσα και το έξω του νέου Κοινοβουλοίου. Μια Ελλάδα που παράγει τόσους νόμους όσους δεν παράγουν όλες μαζί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Η ανομία και η ατιμωρησία βασιλεύουν, με τον κάθε νόμο να έχει το παραθυράκι του από το οποίο ατενίζει στην ελευθερία. Να μην πληρώσει λοιπόν κανείς και για τίποτα. Τώρα που λερώθηκαν όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ποιος ο λόγος να ξεκινάμε κουβέντες βαρετές και αδιέξοδες για το τι είναι νόμιμο και ηθικό; Ακου ηθικό και νόμιμο. Τόσα χρόνια σκοτώνοντας μέσα μας πολιτισμό, Νόμπελ, διακρίσεις, βραβεύσεις, ποιητές, στιχουργούς, συνθέτες, συγγραφείς, διανοούμενους, προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά τα ηθικοπλαστικά και ανούσια. Τώρα που το καταφέραμε και ζούμε στην απόλυτη σήψη και παρακμή, να γυρίσουμε πάλι πίσω; Ολοι έξω. Ολοι ίσοι μεταξύ ίσων. Ή μεταξύ ισοπεδομένων.
Free Εφραίμ - SPORTDAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου