Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«Εδώ είναι Αθήνα»

Του Βασίλη Μοιρώτσου

Το φώναξαν οι οπαδοί στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. «Μπάρτσα προσκύνα, εδώ είναι Αθήνα». Προσκύνησε... Εστω και στο τελευταίο - κυριολεκτικά - δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και έκανε το 2-1 στη σειρά. Εχει δύο «match ball» για να πάει στο φάιναλ φορ. Πλέον η σειρά δεν είναι στο 50-50. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έχει ελαφρύ προβάδισμα. Το οποίο γίνεται μεγαλύτερο με αυτόν τον συγκλονιστικό κόσμο.

Οι οπαδοί ξεπέρασαν τους 20.000, άκουσαν τις συστάσεις των διοικούντων και δεν έκαναν το παραμικρό. Απλά δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που όμοια τους δεν έχει υπάρξει. Πολλές φορές νόμιζες πως εκείνοι ήταν που έβγαζαν τη μπάλα από το καλάθι της ομάδας τους, όταν αυτή ήταν έτοιμη να μπει. Πολλές φορές υπήρχε η εντύπωση ότι 40.000 χέρια σηκώνονταν μαζί με αυτά του Διαμαντίδη, του Νίκολας, του Μπατίστ, του Σάτο και την έστελναν στο «διχτάκι» των Καταλανών. Το «εδώ είναι Αθήνα» σε όλο του το μεγαλείο.

Αθήνα θα είναι και την Πέμπτη. Μην περιμένετε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει πάρτι. Πάλι τα ίδια θα έχουμε. Καρδιοχτύπια, αγωνία, παιχνίδι πόντο - πόντο, νέους πρωταγωνιστές. Και τι έγινε; Μήπως δεν μπορούν ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του να αντεπεξέλθουν; Προς το παρών έχουν δείξει ότι μπορούν και με το παραπάνω. Διαιτησίας θέλοντος, το σκορ θα ήταν στο «πράσινο» 3-0 και τώρα θα ετοιμάζονταν βαλίτσες για Βαρκελώνη.

Ας είναι. Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα 40 λεπτά κι ας είναι το ίδιο «ψυχοβγαλτικά» όσο τα τρία προηγούμενα. Αλλωστε, «εδώ είναι Αθήνα». Και σε τέτοιες περιπτώσεις, αγωνίζονται δύο ομάδες, αλλά στο τέλος κερδίζει πάντα ο Παναθηναϊκός.

ΥΓ: Επιτέλους μπασκετική νίκη με τον Σισέ στις εξέδρες. Τελικά δεν είναι και τόσο γκαντέμης, όσο πιστεύαμε. Είναι όμως παραπάνω Παναθηναϊκός απ' ότι πιστεύαμε. Τα τελευταία δευτερόλεπτα τα έζησε λες και έχει μεγαλώσει στις γειτονιές του Γκύζι.
SPORTDAY : SDAY - «Εδώ είναι Αθήνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου