Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οι ευχάριστοι μήνες πέρασαν

Γράφει o Αντώνης Καρπετόπουλος
...O ΠΑΟ δεν ψάχνει επενδυτές, ψάχνει κουτούς με χρήματα που είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Το ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολο να πει κάποιος την αλήθεια, έλα όμως που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εντάξει, η επικοινωνία είναι ικανότητα και θέλει και μαστοριά, και τέχνη, ακόμα και αν έχεις δύο κανάλια κι εφημερίδες που εύκολα μπορεί να αναπαράγουν ό,τι θες. Ομως η επικοινωνία έχει ένα κακό: δεν φέρνει χρήματα κι ο ΠΑΟ αυτά είναι που χρειάζεται.
Είναι «καλό» μαγαζί ο ΠΑΟ; Αν σκεφτεί κανείς πως του αρκούν δύο νίκες και τρεις καλές εμφανίσεις για να συγκεντρώσει στο ΟΑΚΑ 30.000 κόσμο, είναι (ή για την ακρίβεια μπορεί να γίνει) μια χαρά επιχείρηση. Μόνο που ο ΠΑΟ δεν έχει ανάγκη απλά κάποια εκατομμύρια ευρώ για να βγάλει τη χρονιά –έχει ανάγκη ένα κορόιδο να πληρώσει τον Βωβό και τον Μπόμπολα, δηλαδή τους συνεταίρους στο μεγάλο πρότζεκτ του Βοτανικού. Αυτό είναι το μυστικό της ιστορίας κι όσο και αν η στοχευμένη φασαρία το κρύβει, αργά ή γρήγορα θα το παραδεχτούν όλοι: αν ο Τζίγκερ δεν πάρει πάνω του τις συμφωνίες που έχει κάνει με τους συνεταίρους του για τον Βοτανικό, δεν θα βρεθεί κανείς επενδυτής και είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί και κάποιος κουτός πλούσιος. Ούτε τέτοιοι υπάρχουν.
Το σχέδιο του Βοτανικού, που η ΓΗΠΕΛ διαχειρίστηκε αποκλειστικά, αποδείχτηκε μία καλοστημένη παγίδα για τον Βγενόπουλο, δηλαδή τον μοναδικό που θα μπορούσε ν' αναλάβει την ομάδα. Αν έπαιρνε την ΠΑΕ, θα του εμφανίζονταν και οι παλιοί συνεταίροι διεκδικώντας αποζημιώσεις –μετά θα κάθονταν όλοι και θα γελούσαν με το πάθημά του. Μόνο που το έξυπνο πουλί πιάνεται από τη μύτη. Και στην προκείμενη περίπτωση το πουλί δεν ήταν καν κορμοράνος…

Οι ευχάριστοι μήνες πέρασαν - SPORTDAY -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου