Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Βασιλιάς με τρύπια ρούχα

Γράφει o Νίκος Παπαδογιάννης:
Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη νικημένο από τα φάουλ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ και άφησε να αναδυθούν στην επιφάνεια ορισμένες από τις αδυναμίες του.
Με τον Διαμαντίδη να πασχίζει αβοήθητος και να προδίδεται από τους περισσότερους συνοδοιπόρους του, ο πρωταθλητής Ευρώπης ένιωσε το ανάστημά του να μικραίνει ακόμα περισσότερο και βρήκε τον μπελά του από τη θαρραλέα Μπάμπεργκ.
Ο Νικ Καλάθης έδωσε τις κατευθύνσεις στην επίθεση νωρίς, με τη σιγουριά που εδώ και μερικούς μήνες τον χαρακτηρίζει, αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έμεινε καθηλωμένος στον πάγκο, αφού η σβελτάδα της περιφερειακής γραμμής της Μπάμπεργκ απαιτούσε γρήγορες αντιδράσεις. Ο Σμιθ δεν είναι Φώτσης και ο Λόγκαν δεν είναι (ακόμα) παίκτης Παναθηναϊκού. Με τον Μπατίστ ανέτοιμο, τον Μάριτς αναιμικό και τον Τσαρτσαρή τραυματισμένο, ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε σε συνθήκες λειψανδρίας, απέναντι σε μία ομάδα που ένιωθε δύο πήχες ψηλότερη με κάθε λεπτό που κυλούσε, χωρίς να νιώθει τα... δόντια του θηρίου καρφωμένα στην καρωτίδα της.
Η απόφαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ξεκινήσει το β' ημίχρονο χωρίς τον Καλάθη πήγε να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ , αφού η Μπάμπεργκ πέτυχε σερί 6-0 και προσπέρασε 43-40.
Η ζημιά είχε γίνει. Ο επιπόλαιος και ασυνήθιστα νωθρός στην άμυνα Παναθηναϊκός, αδιάβαστος θα έγραφα αν δεν γνώριζα ποιον έχει προπονητή, είχε δώσει δικαιώματα σε έναν αντίπαλο διόλου ευκαταφρόνητο. Ηταν η σειρά των «πρασίνων» να νιώσουν την οδύνη ενός απροσδόκητου πατατράκ.
Η προσωρινή αφύπνιση του Αλεξ Μάριτς έγινε δεκανίκι για λίγα λεπτά και βοήθησε να γίνει το σκορ 53-59 από 49-47, αλλά αποδείχτηκε οφθαλμαπάτη, πάνω που ο Ομπράντοβιτς νόμισε ότι βρήκε «πάτημα» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Οι Γερμανοί μετέτρεψαν την παινεμένη άμυνα του Παναθηναϊκού σε συντρίμμια και έφτασαν τους 70 πόντους από το 34ο λεπτό κιόλας, αν και είχαν εκτελέσει μόνο 3 ελεύθερες βολές! Στο 71-64 η Μπάμπεργκ έχασε δύο σίγουρα καλάθια, ο Παναθηναϊκός κέρδισε μερικές καραμπόλες. Η τυφλή Θεά του έκλεισε πονηρά το μάτι.
Δεν ήταν, όμως, σε θέση να εκμεταλλευτεί τα δώρα της.
Οι βολές των Καλάθη και Βουγιούκα πήγαν στράφι και οι γηπεδούχοι προστάτευσαν το... νέκταρ που συσσώρευαν επί δύο ώρες στην καρδάρα. Το μακρινό σουτ ήταν το ύστατο καταφύγιο, αλλά δεν γινόταν δουλειά μόνο με τρίποντα. Εβαλε ένα ο Διαμαντίδης, έβαλε άλλο ένα ο Καλάθης, έγραψε 11 στα 20 το κοντέρ, ώσπου στέρεψε η πηγή.
Με λίγη τύχη και προσοχή, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να ολοκληρώσει αήττητος το πρώτο ήμισυ του εναρκτήριου γύρου, αλλά άφησε το σεντόνι να λερωθεί στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας με την ΤΣΣΚΑ...
Βασιλιάς με τρύπια ρούχα - SPORTDAY - OI KOΡΥΦΑΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου