Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Oι Κροίσοι που φέρανε τον «Ρόνι»...

Γράφει: Αντώνης Καρπετόπουλος
H πιο σοβαρή ερώτηση που μου έχει γίνει είναι γιατί σιωπά η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας μπροστά στο σόου του Βλάση Τσάκα,
που για κάποιους αγγίζει τα όρια του εξευτελισμού του πρίγκιπα –για τον ΠΑΟ η πρεσβεία δεν έχει λόγους να ανησυχεί. «Υπάρχει κάποιος στην Τζέντα που επιτρέπει στον Τσάκα να τον κάνει νούμερο;», με ρωτάνε. Η απάντηση είναι ναι –αν ο πρίγκιπας έχει κάτι να βγάλει από αυτή την ιστορία.
Πρεσβεία
Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας έχει μια μεγάλη ευαισθησία για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πρόσφατα διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν συμμέτοχο στην αγορά του ΠΑΟ τον διάδοχο του θρόνου των Σαούντ. Μόνο που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας (που είναι πάνω από 4.500) δεν έχουν όλα το ίδιο κύρος. Η σιωπή της πρεσβείας δείχνει ότι ο πρίγκιπας του Τσάκα είναι μικρό ψάρι για τους Σαουδάραβες. Αλλο βασίλισσα Ελισάβετ κι άλλο Πίπα Μίντλετον.
Προτάσεις
Η υποψία που έχω είναι ότι η συζήτηση των πριγκίπων με τους Βαρδινογιάννηδες ξεκίνησε από κάτι άσχετο με τον ΠΑΟ. Μήπως αυτή η αρχική προσέγγιση έχει να κάνει με τη δουλειά στην Κρήτη, όπου η οικογένεια διαθέτει ακίνητη περιουσία; Μήπως οι πρίγκιπες του Τσάκα πρότειναν κάποια επιχειρηματική συνεργασία στον Βαρδινογιάννη κι εκεί αυτός τους πρότεινε και το 54% του ΠΑΟ που δεν ξέρει τι να το κάνει; Ερωτήσεις κάνω.
Τζέντα
Μου αρέσουν τα δεδομένα. Το δεδομένο είναι ότι η οικογένεια έχει έναν άνθρωπο στην Τζέντα που λέγεται Γενεράλης: η Τζέντα δεν προέκυψε τυχαία. Οι πρίγκιπες δεν μας ήρθαν από το Αμπου Ντάμπι ή το Ριάντ: δηλώνουν ως έδρα την πόλη στην οποία ο όμιλος διατηρεί γραφεία κι έχει δικό του άνθρωπο από το 1974. Εχουν οι πρίγκιπες χρήματα; Μαθαίνω ότι ο πατέρας έχει, αλλά όχι τόσα όσα χρειάζεται ο ΠΑΟ. Εχει ωστόσο αρκετά για να κάνει ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη ή κάτι ανάλογο. Δεν αποκλείεται να μην μπορεί να αποκτήσει τον ΠΑΟ, αλλά να δύναται (με αντάλλαγμα τη δουλειά στην Κρήτη με την οικογένεια) να παράσχει μια ένεση ρευστότητας, δηλαδή κάποια χρήματα που η ομάδα έχει ανάγκη και που ο Τζίγκερ δεν θέλει να βάλει και γι' αυτό και φεύγει. Οι Σαουδάραβες θέλουν χρόνο: τους δίνεται και βλέπουμε πώς.
Πιθανό
Δεύτερο δεδομένο: ο λογαριασμός για τον οποίο ο Τσάκας μιλάει διαρκώς. Τρίτο δεδομένο: η αδυναμία απόκτησης μετοχών. Υπάρχει μια πιθανότητα (γύρω στο 0,001%) αφού αποκτήσει τον ΠΑΟ ο πρίγκιπας, να φέρει τον Ροναλντίνιο, να αγοράσει το mall του Βωβού ή ακόμα και το Γουδί: μακάρι να γίνουν όλα αυτά -δεν τα βλέπω όμως. Τι βλέπω; Βλέπω να ολοκληρώνεται ο έλεγχος της ΠΑΕ (ένας έλεγχος του τίποτα, αφού δεν έχει δοθεί η θέση της ΠΑΕ ώστε να ελεγχθεί) και μετά να εμφανίζεται ο περίφημος λογαριασμός του πρίγκιπα με τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Μόνο που αυτά, απλά θα δείξουμε ότι υπάρχουν. Τι θα ακουμπήσουμε στο ταμείο; Αν οι πρίγκιπες έχουν πειστεί να κάνουν την ένεση ρευστότητας, μπορεί να βάλουν ένα ποσό ανάλογο των χρημάτων που έπρεπε να βάλει ο Τζίγκερ για να κλείσει η φετινή τρύπα: ας πούμε 5 εκατομμύρια ευρώ δανεικά. Μόνο που προβλέπω ότι θα μπει όρος να βάλουν αναλογικά το μερίδιό τους και οι υπόλοιποι μέτοχοι και θα υπάρχει απαίτηση να εγκατασταθεί ένα Δ.Σ. από ανθρώπους του Τσάκα! Με απλά λόγια, αυτό προβλέπω είναι ότι ο Τσάκας θα υποσχεθεί τρεις Ροναλντίνιους αν οι υπόλοιποι μέτοχοι του ΠΑΟ καλύψουν τη φετινή τρύπα, δηλαδή του δώσουν λεφτά!
Χαλάει
Αν η δουλειά χαλάσει, θα φταίνε ο Βγενόπουλος και οι υπόλοιποι: αυτό ενδιαφέρει κυρίως –να τους κρεμάμε στα μανταλάκια. Σε αυτή την περίπτωση ο Τζίγκερ θα πει «να ποιοι φταίνε, εγώ λεφτά έφερα». Επίσης ο Τσάκας θα γίνει ήρωας: θα 'χει φέρει τον πρίγκιπα και τον Ροναλντίνιο (χα!) και θα φταίνε οι άλλοι αν δεν ολοκληρωθεί το deal!
Λεφτά
Γιατί να ανησυχούν Τζίγκερ και Τσάκας; Ο Τσάκας θα λέει ότι τα λεφτά υπάρχουν και περιμένει να σταθούν οι μέτοχοι στο ύψος των περιστάσεων για να τα βάλει. Οι μετοχές θα είναι ακόμα του Τζίγκερ, αφού δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα ο νόμος και να επιτρέπεται μεταβίβαση σε αλλοδαπό. Ο πρίγκιπας θα έχει δείξει τα χρήματα (αν πειστεί ότι θα κάνει στην ΠΑΕ μια ένεση ρευστότητας σε αντάλλαγμα μιας δουλειάς στην Κρήτη…) και τα ΜΕGA, τα Star και οι εφημερίδες θα κράζουν τον Βγενόπουλο, τον Πολέμη και τους άλλους που δεν κάνουν δεκτούς τους όρους του πρίγκιπα για να απογειωθεί ο ΠΑΟ! Το βρίσκω καταπληκτικό. Τι κάνουν οι άλλοι μέτοχοι; Αντί να ζητήσουν εξηγήσεις περιμένουν κι αυτοί πρίγκιπες κινδυνεύοντας να βρεθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου