Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Να αποσυρθούν οι ελληνικές ομάδες από τους Παγκόσμιους Αγώνες για Παιδιά, που φιλοξενούνται στην Αγκυρα, αποφασίστηκε μετά την τελετή έναρξης, όταν μέλη του ψευδοκράτους στο βόρειο τμήμα της Κύπρου εμφανίστηκαν με τα αρχικά KKTC και σημαία του κράτους, το οποίο φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένο διεθνώς.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδιού στις 23 Απριλίου, η Αγκυρα ανέλαβε την πρωτοβουλία και φιλοξενεί από την Δευτέρα του Πάσχα (25/4) τους Παγκόσμιους Αγώνες για παιδιά. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος περίπου 3.000 αθλητές από 90 χώρες, με τους διοργανωτές να θέλουν να στείλουν μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης.

Ωστόσο, τα μηνύματα αυτά πήγαν στράφι, αφού το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (24/4), στην τελετή έναρξης, εμφανίστηκε αποστολή με τα αρχικά KKTC, με πολυάριθμη αποστολή και δικιά τους σημαία.

Μόλις τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν το σκάνδαλο με το ψευδοκράτος, ανέφεραν τους διοργανωτές την ενόχλησή τους και από το πρωί της Δευτέρας (25/4) ξεκίνησαν οι επαφές με την ελληνική πολιτεία.

Προτού ληφθεί κάποια απόφαση, η ελληνική ομάδα του βόλεϊ αγωνίστηκε κόντρα στην Ολλανδία, παιχνίδι που ήταν και το πρώτο της ημέρας. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι, στο οποίο πήρε μέρος ελληνική ομάδα, καθώς η απόφαση ήταν ομόφωνη και ανέφερε να αποσυρθούν όλες οι ελληνικές αποστολές.

Από την πλευρά της, η Τουρκία υποστήριξε πως η διοργάνωση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που μιλούσε για περίπου 40 λεπτά, χωρίς καν να υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά.

Επίσης, νωρίτερα, ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, στην ομιλία του, είχε πει πως σκοπός της διοργάνωσης είναι η ειρήνη και η συμφιλίωση των λαών φέρνοντας για παράδειγμα το Ισραήλ με την Παλαιστίνη, την Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν και την Κύπρο με την… Βόρεια Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως οι διοργανωτές ενημέρωσαν τις τρεις ελληνικές αποστολές πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τα εισιτήρια για την επιστροφή, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή (29/4) και πως θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι ίδιοι. (απο sport.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου